Nuovi Fiori Musicali

ECHO presenteert nieuwe orgelmuziek voor oude orgels in Wenen.

 

ECHO, de organisatie die Europese orgelsteden met historische orgels verenigt, zal op 16 april om 18 uur, zijn nieuwste publicatie "Nuovi Fiori Musicali" presenteren tijdens een feestelijk concert in St. Ursulakerk in Wenen. In samenwerking met  uitgeverij Doblinger heeft redacteur Reinhard Jaud 11 nieuwe composities, speciaal geschreven voor de historische orgels van de diverse ECHOsteden, geselecteerd. Tijdens het presentatieconcert zullen vier van deze werken tot klinken komen.

 


De befaamde Weense organist en orgelprofessor Peter Planyavski zal zijn Partita sopra Cantio Oenipontana ten gehore brengen. De jonge ECHOorganist van het jaar 2009, Gilles Leyers, voert drie werken uit van de Franse componist/organist Luc Antonini. Josef Loibner, student in de orgelklas van Pier Damiano Peretti in Wenen, zal de orgelpartij vertolken van “De Sancta Maria”, een compositie van de Zwitserse Caroline de Charričre voor orgel en 4 vrouwenstemmen. Pieter van Dijk zal ECHO vertegenwoordigen met het spelen van Bernard Foccroulle’s creatie Spiegel, geďnspireerd op Arnolt Schlick’s Salve Regina.


Dit jaar zal ECHO haar jaarvergadering houden in het weekend na de presentatie. Momenteel bestaat ECHO uit tien Europese steden met belangrijke historische orgels. Al deze steden organiseren een Orgelfestival en enkele van de toonaangevende orgelconcoursen vinden plaats in de ECHOsteden. Voor informatie over ECHO, haar projekten en de inhoud van "Nuovi Fiori Musicali" zie: www.echo-organs.org

 
 
Copyright Schnitger © 2006